citaonicaАДРЕСА
Дунавска 1

ТЕЛЕФОН
021/422-290

РАДНО ВРЕМЕ
понедељак - петак 07.30-20.00 часова (летње); 07.30-19.30 часова (зимско)

субота 08.00-14.00 часова

РУКОВОДИЛАЦ
Милош Панков

 shadow line

Одељење је намењено корисницима стручне литературе за потребе научно-истраживачког рада и учења, уз доступност електронских извора.


referalniИнформационо-реферални центар основан је октобра 2006. године. Корисницима су на располагању четири рачунара за самосталан рад и бесплатно претраживање интернета, са временским ограничењем до два сата у току дана. Стручна и тематска претраживања за кориснике обављају библиотекари на основу доступних електронских извора и база података научних часописа из различитих области. Доступне су и услуге претраживања специјализованих база података, попут Базе правних прописа која обухвата сва правна акта објављена у службеним листовима и гласницима у Републици Србији од 1945. године (propisi.net) и других.
Читаоница располаже књижним фондом од преко 15.000 књига (научна, научно-популарна и стручна литература, енциклопедије, речници и лексикони) и више од 50 наслова стручних часописа из различитих области, као и простором са 25 места намењених за учење, научно-истраживачки рад и упознавање са актуелном литературом, уз могућност коришћења сопствених извора. Пружамо услуге фотокопирања и скенирања публикација из нашег фонда и употребу електронске лупе.
Информације се испоручују посредством електронске поште, на диску, флеш меморији, или у штампаној форми.
Коришћење услуга одељења могуће је уз годишњу чланарину Библиотеке, или уз посебну шестомесечну, тромесечну и месечну чланарину, којом стичете и право коришћења фондова Завичајне збирке.
shadow line

green circle 16 Попуњавањем овог обрасца можете поручити тематско претраживање електронских извора.

green circle 16 Ова услуга је доступна свим члановима Градске библиотеке у Новом Саду.

green circle 16 За све додатне информације можете нам се обратити ОВДЕ.

shadow line

 

    "Можда нема дана нашег детињства које смо тако испуњено живели од оних које смо провели са омиљеном књигом."   

shadow line

МАРСЕЛ ПРУСТ

Joomla 3.0 Templates - by Joomlage.com